Livet, og kunnskapen om det gode

I dag har jeg en litt fin, og litt rar stemning. Jeg har savnet denne. Den har ikke besøkt meg på en stund.
Det er en sånn dag man helst skal snakke litt lavt på, også må man gå litt forsiktig for ikke å sette for dype spor i snøen.
Dessuten danser katten rundt i leiligheten, lager små lyder til meg og studerer alt hun kommer over. Det gjør meg glad. Hun er med på å lage stemningen min.
Alt som er leit og trist har liksom sovnet. Jeg må ta på meg ullsokker så jeg går lydløst, også må jeg sitte musestille når jeg leser. Vi vil jo ikke ha noe av at alt sammen skal våkne og rase fra seg.
Uheldigvis har jeg ikke mere melk igjen. Det skulle jeg gjærne hatt, men det gjør ikke noe, for pappa kommer senere og da kan jeg på magisk vis kjøpe det i butikken.
Jeg vil helst ha på kjole i dag, men det er så kaldt, så da nøyer jeg meg med å plukke ut en jeg kan ha på i morgen. Da skal nemlig jeg og Thomas spille og synge for elevene som er på åpen dag. Tenk på det.
Knis, nå begynner det å bli noen år siden jeg og Johannna var her selv.
Da var vi små.

Jeg lurer fortsatt på hva som er rett og hva som blir galt. I hovedfag har vi filosofi, og i dag snakket vi om Platon. Han liker jeg så godt, så det var ganske fint. Han sa, at for å kunne handle godt må mennesket ha kunnskap. Uten kunskap er ikke et menneske istand til å handle riktig eller feil. Jeg tror han har rett.
Jeg tror jeg har lov til å ikke vite, og dermed også gjøre feil i ny å ne. Hva hadde vært poenget med å leve om jeg hadde alle svarene i en alder av atten år? Fint lite. Dessuten får vi bare se på det som noe lærerikt.
Om en uke sitter jeg med et anderledes syn på verden enn i dag. Det er gøy å leve, hvis man klarer å se på livet på litt avstand og ta lærdom av det.

Dessuten nærmer alt seg med stormskritt. I morres så jeg at det begynnte å lysne ute kl halv åtte. Det var en særdeles behagelig oppdagelse. Om bittelitt tid kan jeg gå ut av døren uten å bli dekket med snø, sitte i stolen min ute å lese og jeg kan gå i høye hæler.

Jeg gleder meg til:
Lysere dager
Få melk til kaffen min
Dra på Oslo-tur
Møte storebror og Emilie og Johanna
Bruke de fine skoene, uten å ha ullstrømpebuker
Ligge i gresset
Det neste fine bandet jeg finner
Italia med Marianne
Lange netter med rødvin og fine samtaler
Å le
Å rødme
Å finne roen


Hva gleder du deg til?

I morgen skal jeg til oslo, og da tror jeg sannelig at jeg skal finne en ny kafè. Jeg tror det blir riktig å finne det.


Jeg må ha med et bilde av verdens vakreste og flinkeste kvinne. Mitt Idol. Tori Amos.

1102toriamosb

2 kommentarer

Frk.Bråten

04.feb.2009 kl.12:42

Så koselig det hørtes ut med den følelsen! : D

Johanna Elvira

05.feb.2009 kl.01:40

Tori Amos er fin, og du er fin!
Jeg derimot har nesten ikke space-knapp.. Og vi var små, ja!!
hihi

Skriv en ny kommentar

Tistel

Tistel

18, Røyken

Pike, 18 år, Røyken og Ås. Bor med pusekatten Frøya og går på Musikklinjen, 3 året.

Kategorier

Arkiv

hits